✓ Hemleverans          ✓ Säkra betalningar          ✓ FRI FRAKT över 849 kr
My Cart
kr

Välkommen till BonCulina!

Maträtter tillagade med kärlek

Våra recept är utvecklade och tillagade av professionella kockar och dietister för att du ska få en varierad, näringsriktig och välsmakande kost. Alla rätter levereras i den prisbelönta förpackningen Torus Pak, vilket gör att maten blir lika vackert presenterad på tallriken som om den serverats på restaurang.

Naturlig hållbarhet genom kryogenisk frysning

Med hjälp av flytande kväve i -80°C fryses maten snabbt ner utan att bilda iskristaller som vid traditionella frysmetoder. Det gör att smak, konsistens och näringsämnen bevaras utan tillsatser och konserveringsmedel.

Råvaror från världens kök

Vår idé är att servera vällagade rätter med ett näringsrikt innehåll till ett attraktivt pris. För att lyckas med det väljer vi såväl svenska som utländska råvaror efter säsong, kvalitet och kostnad. Om vi enbart skulle välja svenska råvaror skulle vi inte kunna möta den prisnivå som våra kunder efterfrågar.

Kött från certifierade leverantörer

Vårt kött kommer från certifierade gårdar och leverantörer. Det innebär att allt kött i våra rätter inspekterats, oavsett om det handlar om uppfödda djur eller vilt. Certifieringen garanterar också att vårt kött producerats i enlighet med gällande lagkrav på hygien, djurhållning och spårbarhet.

Om vår miljöpåverkan

Vi lägger stor vikt vid att minimera våra rätters miljöpåverkan. Därför är våra klimatsmarta förpackningar utvecklade för att kunna återvinnas. Genom att laga mat i stora volymer och servera lagom stora, näringsberäknade portioner minskar vi också matsvinnet i varje led. Även om vi värnar om miljön kan vi inte enbart välja ekologiska råvaror, eftersom vårt mål är att servera god, näringsrik och prisvärd mat. Dock är det viktigt att komma ihåg att all ekologisk mat inte automatiskt är bättre för miljön. De flesta grönsaker har exempelvis ett mindre klimatavtryck än ekologiskt kött, oavsett hur de producerats. Därför är ett bra sätt att minska matens miljöpåverkan att välja mer mat från växtriket.