Om Våra maträtter

Varför välja oss?

Vår mat...

Lokalt producerat

Lokalt producerat

Färska ingredienser

Färska ingredienser

Naturliga råvaror

Naturliga råvaror

Minimalt med matsvinn

Minimalt med matsvinn

Butiken är öppen när ni behöver det

Butiken är öppen när ni behöver det

Support dygnet runt

Support dygnet runt

Välkommen till BonCulina

✓ Maträtter tillagade med kärlek

Våra recept är utvecklade och tillagade av profesionella kockar och dietister, för att du ska få en varierad, näringsriktig och välsmakande kost. Alla rätter levereras i den prisbelönta förpackningen Torus Pak, vilket gör att maten blir lika vackert presenterad på tallriken som om den serverats på restaurang.

✓ Naturlig hållbarhet genom kryogenisk frysning

Med hjälp av flytande kväve i -80 C fryses maten snabbt ner utan att bilda iskristaller
som vid traditionella frysmetoder. Det gör att smak, konsistens och näringsämnen
bevaras utan tillsatser och konserveringsmedel.

✓ Råvaror väljs efter säsong

Vår idé är att servera vällagade rätter med ett näringsrikt innehåll till ett attraktivt pris.
För att lyckas med det väljer vi såväl svenska som utländska råvaror efter säsong,
kvalitet och kostnad. Om vi enbart skulle välja svenska råvaror skulle vi inte kunna möta
den prisnivå som våra kunder efterfrågar.

✓ Kött från certifierade leverantörer

Vårt kött kommer från certifierade gårdar och leverantörer. Detta innebär att allt kött
i våra rätter har kontrollerats, oavsett om det är uppfödda djur eller inte. Certifieringen garanterar också att vårt kött har producerats
i enlighet med gällande lagstadgade krav på hygien, djurhållning
och spårbarhet.

✓ Om vår miljöpåverkan

Vi lägger stor vikt vid att minimera våra rätters miljöpåverkan. Därför är våra klimatsmarta förpackningar utvecklade för att kunna återvinnas. Genom att laga mat i stora volymer och servera lagom stora, näringsberäknade portioner minskar vi också matsvinnet i varje led. Även om vi värnar om miljön kan vi inte enbart välja ekologiska råvaror, eftersom vårt mål är att servera god, näringsrik och prisvärd mat. Dock är det viktigt att komma ihåg att all ekologisk mat inte automatiskt är bättre för miljön. De flesta grönsaker har exempelvis ett mindre klimatavtryck än ekologiskt kött, oavsett hur de producerats. Därför är ett bra sätt att minska matens miljöpåverkan att välja mer mat från växtriket.